Barnevakten: En leken og motiverende app for å lære barn å lese. Anbefales fra fire år.

Barnevakten skriver “Poio er en app som blander elementer fra spill med leseøvelser, og appen har som mål å lære barn helt ned i fireårsalder å lese. Utviklerne har høye ambisjoner med andre ord, og legger til rette for leseopplæring på en gøyal og leken måte.”

For fireåringene er Poio en fin og morsom måte å bli introdusert til bokstaver og ordlyder. Spillet gir dem mengdetrening som er en av nøklene til å knekke lesekoden. Barn er svært ulike selv i samme alder og bruk og effekt vil dermed også være forskjellig.

Med artige fantasifigurer, stilige lyder og god spillgrafikk, fenger Poio fra start, skriver Barnevakten. De opplever spillet som gjennomført i mange ledd, både med tanke på faglighet og det at Poio skal oppleves som å være et spill med verdien det har i seg selv.

Videre skriver Barnevakten:
“Man blir presentert for en historie om trollet Poio som ikke kan lese. Frustrert og desperat fanger han de søte skapningene «leslingene» for å få hjelp. Som spiller tar man direkte kontroll over leslinger, og man må mate dem med bokstaver for å holde dem i live. Ulike leslinger har preferanser for ulike typer av bokstaver.

Målet er å låse opp kapitlene i boka, og dette gjør man ved å samle inn ord på Sugerør-øya – en slags startskjerm for alle oppdragene i appen. Man samler inn ord kapittelvis, og med en progresjon og økende vanskelighetsgrad for å lære seg nye bokstaver og ord.

En stemme lyderer hver bokstav når man fanger dem, og etterhvert må man plassere bokstavene inn i ord. På denne måten får barna se hvordan enkeltlyder blir om til en meningsbærende helhet. Innimellom er det også oppgaver der man skal tegne bokstavene, eller koble lyd med riktig bokstav når leslingene er blitt fanget i et bur.”

Det skjer altså mye forskjellig i Poio! Forskning viser at mange inntrykk og mye informasjon på en gang er positivt for barns utvikling og i Poio får de mestringsfølelse!

Les hele anmeldelsen på Barnevaktens nettsider: https://www.barnevakten.no/anmeldelse/poio/

Appen er per oktober 2017 tilgjengelig på både iOS og Android.

1080p_Poio05.jpg