Å knekke lesekoden er ikke bare inngangen til å lære å lese for et ungt menneske. Nesten alt av læring på skolen forutsetter at man kan sette sammen bokstavene til spennende og meningsfylte ord. Da åpner en hel verden av muligheter seg.

Dessverre er det mange barn som sliter med nettopp dette. Mens de ser klassekameratene rase videre med pensum og en progresjon tilpasset flertallet. Som foreldre vet vi selv hvor fortvilende dette kan være. Og mest av alt for barnet selv. 

Dette var grunnen til at Daniel, far til Leon som ble født med nedsatt hørsel, begynte å søke etter moderne hjelpemidler. Slik at også Leon skulle få oppleve gleden av å knekke lesekoden tidlig. Målet var å unngå mas og slit med lekser, men skape et verktøy som bygget opp motivasjonen, snarere enn å rive den ned. Etter en resultatløs jakt bestemte Daniel seg for å forsøke løse problemet selv. Ved å kombinere nettopp de tingene sønnen likte så godt. Underholdende spill på nettbrettet, morsomme figurer med rare navn og tilpassede utfordringer som ga poeng i stedet for tårer. Lesespillet som senere skulle få navnet Poio fikk sin begynnelse. 

Etter å ha testet ut prototyper på sønnene sine bestemte Daniel seg for å bruke det neste året på å videreutvikle lesespillet for alle landets foreldre og lærere. Som selv hadde kjent på fortvilelsen, og som ønsket seg nye verktøy for å hjelpe barna. Ikke mer av det gamle, men på barnas premisser. Fordi det skal være gøy å knekke lesekoden!

Daniel_profilbilde2.jpg

Daniel Senn
Gründer og største eier

Daniel Senn (1974) har bakgrunn som gründer av Internett-selskapet New Media Science i 1995; og spillselskapet Triggerduck i 2000. Daniel har en bred erfaring med digital produktutvikling og design av brukervennlige tjenester på nett. Han har jobbet som spill- og interaksjonsdesigner siden 1994, og har omfattende erfaring som konsulent i komplekse Internett- og systemutviklingsprosjekter for mange av Norges største virksomheter som Finn.no og Bekk Consulting. Fra 2004-2006 var Daniel Senn Universitetslektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo samtidig som han avsluttet sin Master i Interaksjonsdesign. Han har i tillegg grunnfag i pedagogikk og informatikk fra Universitetet i Oslo.

Jeg ønsker at Poio skal bli en ledende innovatører av leseverktøy globalt. Vi skal overraske i vår tilnærming til moderne lesetrening for dagens generasjon av barn.
— Daniel Senn
Øyvind_profilbilde2.jpg

Øyvind Byhring
interaksjonsdesigner

Øyvind har jobbet med design og programmering av spill siden 2011, med erfaring som gründer innen utvikling av terapeutiske dataspill for barn med nedsatt kognisjon. Han er utdannet interaksjonsdesigner ved Universitetet i Oslo og skriver for tiden masteroppgave om design for læring gjennom bruk av digitale media i samarbeid med Poio, samtidig som han jobber som programmerer med videreutvikling og forbedring av Lesespillet Poio.

Johannes_profilbilde2.jpg

Johannes Stensen
Spillutvikler og medeier

Daniel ble introdusert til Johannes av læreren hans på Westerdals Oslo ACT. De fant raskt tonen og Johannes ble med som spillutvikler og eier i Poio AS. Johannes Stensen er en lidenskapelig spillutvikler og har laget flere spill på fritiden. Han har i tillegg jobbet i KreativeSpill AS, og også utviklet en app for RUStelefonen. Johannes har en Bachelor i Information Science Technology fra Westerdals Oslo ACT, med spesialisering i spilldesign.

Jeg ønsker å skape innovative spill som trener og krever leseferdigheter framfor å spillifisere trykte læremidler.
— Johannes Stensen
Kristina_profilbilde2.jpg

Kristina Halvorsen
Community Manager

Kristina har tidligere jobbet som kommunikasjonsansvarlig for ressursnettverket JoinGame, og er skribent for Spillpikene.no. Hun har også forelest i spilldesign på Westerdals ACT og jobbet som community manager i Krillbite Studio. Hun har en mastergrad i visuell kultur fra NTNU hvor hun skrev om dataspill. Kristina er ofte sett på biblioteker rundt i Norge hvor hun snakker om digitale og analoge spill. Hun har også vært en del av satsningen Et Løft for Spill arrangert av Deichmanske Bibliotek.

Andre eiere

Founders Fund II AS

Ingjerd Blekeli Spiten


Takk til

Ellen Irén Brinchmann
Ph.D spesialpedagogikk UiO

Gunnar A.Holst
Spill programmerer

Karl-Erik Rønsen
Systemutvikler

Stephan von Simson
Grafisk designer

Frode Hvatum
Lyddesigner

Margareth Sandvik
Professor HiOA

Mosse Sjåstad
Førsteamanuensis AHO

Mette Strømsted
Faglærer

Tonny Espeset
Spillutvikler

Lise Brennskag
Tidligere steinerskolelærer

Rolf Assev
Mentor og markedsrådgiver

Jørgen Thrane
Programmerer

Ingjerd Blekeli Spiten
Strategisk rådgiver

Øyvind Byhring
Spill & interaksjonsdesigner

Dysleksi Norge
Rekruttering av testere

Dan Wakefield
Lyd og musikk

Anne-Kirsti Overvåg
Lærer 1.trinn

Lill Kristin Strømberg
Logoped

 

Poio AS

Forskningsparken / StartupLab
Gaustadalleen 21
0349 Oslo
e-post: kontakt@poio.com

Kontakt Daniel Senn: daniel(at)poio(dot)com

 

Ledige stillinger

Unity utvikler