Utforsk vår lekne verden

Inne i Poio-appen finner barna en øy der de kan utforske ulike aktiviteter. Utfordringene de møter underveis er tuftet på tradisjonell pedagogikk. Vår lekne tilnærming sørger for både motivasjon og rikelig med repetisjon. 

 

Hva handler spillet om?

Bok.png

Eventyrboken

Inne i appen finnes en bok. Den er tom når barnet starter spillet, og eventyret avsløres ord for ord etter hvert som barnet lærer bokstaver og ord.

Poio_lesepill.png

Trollet
som ikke kan lese

Trollet fanger leslinger (figurene i spillet) for å få hjelp til å lese eventyrboken han har stjålet fra dem.

 
Poio_lesespill_bokstaver.png

9 leslinger

Leslinger er små søte kryp som spiser bokstaver. De er veldig sære på hvilke bokstavlyder de liker og har forskjellige personligheter.

Poio_lesespill_knekk_lesekoden_bokstaver.png

Sugerør-øya 

Her lever trollet og leslingene i skogen, ørkendalen og vinterslettene. Sugerørene leder til spennende deler av denne verdenen hvor barna leker med bokstaver og ord. 

Hva gjør barna i spillet?

Poio_bokstaver_lesing_læring.png

Spiser bokstaver

Barna styrer en eller flere av leslingene og skal spise flest mulig av de vokalene som de finner i skogen. På veien må de redde flest mulig av vennene sine ut av feller og bur som trollet har satt ut.

Poio_ord_læring.png

Staver ord

Barna staver ordene de plukker opp underveis. Leslingene hjelper til med vokalene, men spilleren må skyve konsonantene på riktig plass. Her får barna god øving på å stave.

 
IMG_3467.png

Pusler frem historien

Boken starter med blanke ark. Barna finner og øver på ord som hører til historien. Etter hvert vil eventyret avsløres og barnet kan lese det selv eller få høre setningene bli lest opp for dem.

Poio_lesespill.png

Innreder husene

Hver lesling har sitt eget hus og smak. Nye hus låses opp når barna kommer videre i boken. Når barna løser oppgaver og spiser bokstaver får de gullmynter de kan bruke på innredning til husene. Her kan de ta et avbrekk fra intens trening, slappe av, leke med møblene samt øve på verb og substantiver.