Lesespillet Poio gikk til topps i App Store!

Han har programmert siden han var 11 år, og laget spill om kyniske popmanagere, mafiosos og tobakksbaroner.  Da Daniel Senn ikke fant et spill som kunne hjelpe den hørselshemmede sønnen med lesing, skapte seriegründeren likegodt sitt eget. Spillet Poio har fått en rakettstart.

Da sønnen ble født med dårlig hørsel, ble Daniel fortalt at det var mengdetrening som var nøkkelen til å holde følge med språkutviklingen til de som hører godt. Som tidligere spillgründer og fan av mattespillet Dragon Box var det naturlig for gründeren å gå til gaming-verdenen for å finne mulige hjelpemidler.  

– Da jeg begynte å lete etter et verktøy, ble jeg veldig overrasket over at jeg ikke fant noe, sier Senn i den seneste podcasten fra Shifter.

danielsennweb.jpg

Det siste året har han utviklet lesespillet Poio sammen med utvikler Johannes Stensen på StartupLab i Oslo. Der har teamet imponert så mye, at Founders Fund med Dragon Box-investor Rolf Assev har gått inn med en million kroner, tilsvarende ti prosent av selskapet. 

I spillet styrer barna de såkalte leslingene. Figurene spiser vokaler gjennom ulike verdener med promp og rap, og samler bokstaver som etter hvert blir til ord som samles i en bok. Spillet retter seg inn mot gruppa mellom fire og ni år, og det litt hårete målet er at de skal knekke lesekoden på 30 dager – med en spilletid på til sammen 24 timer.

– Jeg er ikke så opptatt av antall timer og dager. For her er hvert barn forskjellig. Men de testene vi har gjort gir gode resultater ved at barna motiveres til å trene over lang tid og knekker lesekoden, mens de har det gøy, sier Senn.

Og det er åpenbart at han har truffet en nerve. Spillet har regjert på toppen av App Store i sommer.

Les og hør resten av intervjuene her: https://shifter.no/podcast-lesespillet-smabarnsfar-daniel-senn-gikk-topps-pa-appstore/