Daniel Senn ble inspirert til ideen om å utvikle Poio Read etter å ha gått 2 år på tegnspråk-kurs. Ved å lære om sin tunghørte sønns utfordringer knyttet til språkutvikling, forstod han raskt hvor avhengig sønnen kommer til å bli av skriftlig kommunikasjon. På grunn av disse utfordringene ble det helt naturlig å lete etter digitale verktøy som kunne gi han den mengdetreningen han trenger for å lære å lese. Daniel fant ikke produkter på markedet som var laget på barns premisser, der de kan leke seg til forståelse av skrift og lesing. Han bestemte seg derfor for å etablere Poio AS for å lage det leseverktøyet han selv lette etter.

Daniel Senn
Gründer og største eier

Daniel Senn (1974) har bakgrunn som gründer av Internett-selskapet New Media Science i 1995; og spillselskapet Triggerduck i 2000. Daniel har en bred erfaring med digital produktutvikling og design av brukervennlige tjenester på nett. Han har jobbet som spill- og interaksjonsdesigner siden 1994, og har omfattende erfaring som konsulent i komplekse Internett- og systemutviklingsprosjekter for mange av Norges største virksomheter som Finn.no og Bekk Consulting. Fra 2004-2006 var Daniel Senn Universitetslektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo samtidig som han avsluttet sin Master i Interaksjonsdesign. Han har i tillegg grunnfag i pedagogikk og informatikk fra Universitetet i Oslo.

Jeg ønsker at Poio skal bli en ledende innovatører av leseverktøy globalt. Vi skal overraske i vår tilnærming til moderne lesetrening for dagens generasjon barn.
— Daniel Senn

Johannes Stensen
Spillutvikler og medeier

Daniel ble introdusert til Johannes av læreren hans på Westerdals Oslo ACT. De fant raskt tonen og Johannes ble med som spillutvikler og eier i Poio AS. Johannes Stensen er en lidenskapelig spillutvikler og har laget flere spill på fritiden. Han har i tillegg jobbet i KreativeSpill AS, og også utviklet en app for RUStelefonen. Johannes har en Bachelor i Information Science Technology fra Westerdals Oslo ACT, med spesialisering i spilldesign.

Jeg ønsker å skape innovative spill som trener og krever leseferdigheter framfor å spillifisere trykte læremidler.
— Johannes Stensen

Andre eiere

Founders Fund II AS

Ingjerd Blekeli Spiten


Takk til

Ellen Irén Brinchmann
Ph.D spesialpedagogikk UiO

Gunnar A.Holst
Spill programmerer

Karl-Erik Rønsen
Systemutvikler

Frode Hvatum
Lyddesigner

Margareth Sandvik
Professor HiOA

Mosse Sjåstad
Førsteamanuensis AHO

Mette Strømsted
Faglærer

Lise Brennskag
Tidligere steinerskolelærer

Rolf Assev
Mentor og markedsrådgiver

Jørgen Thrane
Programmerer

Ingjerd Blekeli Spiten
Strategisk rådgiver

Dysleksi Norge
Rekruttering av testere

Dan Wakefield
Lyd og musikk

Anne-Kirsti Overvåg
Lærer 1.trinn

 

 

Poio AS

Forskningsparken / StartupLab
Gaustadalleen 21
0349 Oslo
e-post: kontakt@poio.com